© BOMMELERWAARDSEBIERBROUWERIJEN

Poederoijen algemeen

Poederoijen, dat in het verleden onder andere Podarwic werd genoemd, is voor het eerst genoemd in 815. Het verschijnt dan in een acte van Balderic aan de abdij van Lorsch in Duitsland. Poederoijen was in het verleden berucht om zijn roversbendes. Door de ligging in een bocht van de maas, kon men de schepen uit Dordrecht en Den Bosch aan zien komen. Hierdoor was het plunderen van die schepen een eenvoudige opdracht. Het kasteel van waaruit dit gebeurde is in 1672 door de Fransen verwoest. 1999 is een deel van het oude kasteel blootgelegd voor archeologisch onderzoek, om vervolgend bedekt te worden met zand. Hierna is er de versterkte Maasdijk overheen gelegd.

Bord kasteel Poederoijen

In 1897 wordt het dorp getroffen door een grote brand die uiteindelijk 23 gezinnen dakloos maakt, daarnaast wordt ook de kerk en de toren door de brand verwoest

In de zoektocht naar brouwerijen in Poederoijen heb ik tot nu toe 2 (oude) brouwerijen gevonden. In het menu aan de linkerzijde treft u de informatie aan zoals ik die tot nu toe gevonden heb.

Mocht u in het bezit zijn van meer informatie of aanknopingspunten over de hier beschreven brouwerij of over een eventuele andere brouwerij in Poederoijen, dan hoor ik dat graag van u.

U mag deze informatie mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.