© BOMMELERWAARDSEBIERBROUWERIJEN

Zuilichem algemeen

Zuilichem, gesitueerd op een oude stroomrug, is ontstaan in de vroege middeleeuwen. Het dorp heeft lange tijd een kasteel gehad, waar een van de bewoners Christiaan Huygens was. Christiaan senior was naast dichter en topdiplomaat ook de secretaris van stadhouder Fredrik Hendrik van Oranje. In het dorp staan vandaag de dag nog 2 molens met een rijke geschiedenis

Zuilichem had als één van de weinige dorpen in de huidige Bommelerwaard een schepenbank. Een schepenbank noemen we tegenwoordig het college van burgemeester en wethouders, aangevuld met kleine rechtspraak. De Zuilichemse schepenbank deed de rechtspraak voor de dorpen Zuilichem, Brakel, Aalst, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Gameren en Nieuwaal.

In de zoektocht naar brouwerijen in Zuilichem heb ik tot nu toe 1 (oude) brouwerij gevonden. In het menu aan de linkerzijde treft u de informatie aan zoals ik die tot nu toe gevonden heb.

Mocht u in het bezit zijn van meer informatie of aanknopingspunten over de hier beschreven brouwerij of over een eventuele andere brouwerij in Zuilichem, dan hoor ik dat graag van u.

U mag deze informatie mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.